Ilmastointihuolto auttaa pitämään auton ilmastointilaitteen kunnossa. Autohuolto Liede tekee auton ilmastointihuoltoja ja ilmastointilaitteiden korjauksia tinkimättömällä ammattitaidolla.

Käytössämme on myös uudempiin autoihin sopiva ympäristöystävällinen R1234YF-kylmäaine.

Ilmastointihuolto on hyvä tehdä säännöllisesti

Ilmastointilaite tulisi huoltaa säännöllisesti määräaikaishuollon yhteydessä, jossa kylmä- ja voiteluaineiden määrät ja järjestelmän yleinen kunto tarkistetaan. Ilmastointilaitetta olisi hyvä käyttää myös talvella, jotta se pysyy paremmin kunnossa.

Ilmastointi vaatii ajoittain huoltoa

Järjestelmän paineistettu kaasu saattaa vuotaa hiljalleen tiivisteistä heikentäen ilmastoinnin tehoa. Samoin voiteluaineena järjestelmässä käytetty öljy pitää tarkistaa ja lisäyksestä huolehtia.
Mahdolliset vuodot selviävät helposti, ilmastointijärjestelmään lisättävän väriaineen avulla. Tällä säästetään työaikaa ja kustannuksia vianhaussa sekä korjauksissa.

Auton sisälle saattaa ajoittain tulla epämiellyttävää hajua ilmastointijärjestelmästä. Tällöin olisi hyvä suorittaa desinfiointi, jonka tarkoituksena on puhdistaa jäähdytyskenno ja ilmastointikanavat.

Auton raitisilmasuodatin kannattaa vaihtaa huollon yhteydessä

Joidenkin automallien ilmastointilaitteen huoltoväli saattaa olla niin pitkä, että ainakin raitisilmasuodatin olisi hyvä vaihtaa vuosittain. Auton raitisilmasuodatin estää mm. pölyn, otsonien, pakokaasun ja epäpuhtauksien pääsyn auton sisäilmaan.

Suodattimen säännöllinen vaihtaminen parantaa tehokkaasti auton sisäilman laatua ja samalla poistaa epämiellyttävät hajut ja epäpuhtaudet. Raitisilmasuodatinta suositellaan vaihdettavaksi kahdesti vuodessa, keväisin ja syksyisin tai ainakin 15 000 ajokilometrin välein.

Merkit jolloin auton raitisilmasuodatin kannattaa vaihtaa:

  • Lasit huurtuvat nopeasti.
  • Ilmastoinnin puhallin ei tunnu toimivan.
  • Auton sisäilma haisee tunkkaiselta.
  • Auton sisätilat eivät lämpene kunnolla.