Ajoneuvolasin merkitys osana modernia autoa kasvaa jatkuvasti. Se ei johdu ainoastaan kehittyneemmästä ajoneuvojen muotoilusta, vaan myös uusista teknisistä ratkaisuista, kuten heijastuksenehkäisytekniikoista, sadeantureista ja painetuista antenneista.

Koska autoinsinöörit ovat onnistuneet pienentämään ajoneuvojen painoa entisestään, ja tuulilaseja ja takaikkunoita kiinnitetään yhä useammin ajoneuvon runkoon, lasista on tullut tärkeä osa ajoneuvon rakennetta.

Onnettomuuden tapahtuessa tuulilasilla on kaksi tärkeää tehtävää: säilyttää mahdollisimman hyvä rakenteellinen lujuus törmäyksen aikana ja estää kuljettajaa ja matkustajia sinkoutumasta ulos ajoneuvosta.

Nykyisin markkinoilla myydään muiden kuin alkuperäosavalmistajien valmistamia tuulilaseja. Näillä valmistajilla on vain vähän tai ei lainkaan kokemusta ajoneuvovalmistajien tiukkojen vaatimusten täyttämisestä, eikä heillä ole useinkaan käytössään riittävää tekniikkaa, eivätkä he noudata tarvittavia vaatimuksia. Ongelma on kasvussa, sillä yhä useammat ajoneuvolasit sisältävät uusia tekniikoita ulottuen tärkeimpien lasinvalmistajien muotoilu- ja valmistustekniikoihin.

Kaikkien ajoneuvoihin asennettavien lasien on ehdottomasti täytettävä alkuperäosille asetetut vaatimukset. Laatuvaatimusten noudattamatta jättäminen saattaa vaarantaa kuljettajien ja matkustajien turvallisuuden.

Tuulilasin hinta

Tuulilasin hinta vaihtelee huomattavasti riippuen automerkistä ja mallista, samoin tuulilasin hintaan vaikuttavat suuresti lasissa olevat lisäominaisuudet kuten lämmitys, solar pinnoitteet, sadetunnistinlinssit ym.

Ota yhteyttä ja teemme sinulle tarjouksen, jossa tuulilasin hinnan lisäksi huomioidaan tuulilasin asennus sekä tarvittavat lisätarvikkeet kuten tuulilasin asennuslistat, tuulilasin kiinnikkeet sekä mahdolliset sensoritarvikkeet.